PaKaR-PaKaR BLoG

Bermain dengan seluar dalam

(Sekadar bercanda)

Adik Epul, anak bongsu pakcik mail tongkeng sedikit mereng. Walaupun begitu sakit adik epul itu tidaklah kuat sehingga mengganggu orang ramai. Dia hanya tersengih setiap kali berjumpa dengan orang sambil memegang lastik kesayangannya. Setiap kali ditanya apa cita-citanya adik epul segera menjawab "main lastik." Adik adam juga pernah bertanya kepada adik epul apakah wawasannya, adik epul menjawab " wawasan epul ialah main lastik 2020."

Kerana bimbang penyakit anak bongsunya yg hanya sedikit mereng itu kian melarat, pakcik mail tongkeng menghantarnya ke hospital sakit mental untuk rawatan. Selepas hanya beberapa bulan dirawat oleh Dr. Asmadi pakar sakit mental adik epul menunjukkan tanda-tanda perubahan malah lastik kesayangannya juga hilang entah ke mana. Dr. Asmadi gembira dengan perubahan itu.

Dr. Asmadi : Camne keadaan epul arini?
Adik Epul : Baik dokter. Time kasih dokter jaga dan ubatkan epul.
Dr. Asmadi : Sama-sama. Epul nak pulang ke rumah?
Adik Epul : Nak2.
Dr. Asmadi : Epul nak buat apa bila balik rumah?
Adik Epul : Nak kawen dokter.

Dr. Asmadi ketawa dan dia semakin yakin bahawa adik epul sudah sembuh.

Dr. Asmadi : Kawen dengan sape?
Adik Epul : Dengan nurse Alisya.
Dr. Asmadi : Buat apa kawen dengan nurse Alisya? (awek idaman aku tu)
Adik Epul : Mula-mula lepas kawen epul nak bawak Alisya tu ke dalam bilik.
Dr. Asmadi : Pastu?
Adik Epul : Epul bukak baju tidur dia.
Dr. Asmadi : Pastu?
Adik Epul : Bukak pulak baju dalam dia.
Dr. Asmadi : Pastu pastu (celaka betul terbayang2 plak aku)
Adik Epul : Bukak suar dalam Alisya.
Dr. Asmadi : Jap nak kunci pintu jap. Ok pastu?
Adik Epul : Apalagi dokter lepas dah bukak suar dalam Alisya, epul ambik getahnya buat main lastik.

Dr. Asmadi lalu memanggil nurse Alisya melalui telefonnya untuk membawa adik epul untuk rawatan lanjut.

3 comments:

muss said...

Jangan buat main dengan seluar dalam, ada orang boleh buat kita sasau dengan ilmu hitam...(biznillah@dengan izin Allah)

tejumpa kat syoknyerblogging

Eric said...

update update... bila nak update blog ni makcik?

outbound malang said...

kunjungan gan .,.
saat kau kehilangan arah ingatlah masih ada yang menolong mu
dan tetap berdoa mengharap untuk menemukan jalanmu.,.
di tunggu kunjungan balik.na gan.,.

kongsi link ke blog anda di sini