PaKaR-PaKaR BLoG

Siri Kisah Benar : Pelajar histeria pulih diugut bogel


Utusan Malaysia, 29 Ogos 2008 Dengan rambut tidak terurus, seorang pelajar yang terkena diiringi pasukan keselamatan di SMK Tanjung Lumpur, Kuantan.


Fuuu seram jugak baca citer2 pasal histeria ni. Bila aku search gambar2 histeria nak dijadikan hiasan dalam entry kali ni terjumpa banyak citer2 histeria yang pernah berlaku di negara kita ni. Kira yang berlaku taun 2008 di SMK Tanjung Lumpur Kuantan ni terfaymes jugak la. Kalau ada yg belum tau tu bley baca kat sini http://www.mesra.net/forum/lofiversion/index.php/t79816-50.html.


"Cantik budak perempuan tu, Nisa nama dia...,"abg lan membuka cerita mengenai pengalamannya merawat pelajar histeria sewaktu bertugas di sebuah politeknik. Yela budak tengah naik kata orang baru umur 18-20 tahun mmg tgh gebu dan mantap. Citer ni da lama blaku masa tu abg lan jadi pensyarah dan warden kat poli tu.

Kat poli tu memang banyak kisah seram org citer tapi ari ini just tinggal cerita dari mulut ke mulut je la. Citer terbaru xde kot. Sbb da ramai org masuk politeknik maybe antu pun da xde bilik privasi utk dia tinggal ngan anak branak dia. Cuma crita kira paling terbaru taun lepas 2010 ada la bebape pelajar dan driver poli tenampak hantu pochong main lompat2 kat padang bola. kebetulan dari cermin tingkap asrama mmg boley nampak jelas satu padang bola tu. Seram jugak la tengah syok study mengadap luar tingkap tiba2 nampak kelibat putih mayat bebungkus melompat2 camtu. Mau pulak time tu kawan2 sbilik sume balik kampung fuuuu tetiba plak ada kat blakang. (Jgn tgk blakang korang ngeee).

Malam tu handset abg lan bedering, nombor tanpa nama naik di skrin tepon abg lan. abg lan tak tekejut sangat sbb dah biasa sangat nombor xde nama call. biasa la pensyarah, student beribu tak sume nombor dia save. "Cik Lan..ni kechik ni,"kedengaran suara budak pompuan tercungap2 berdebar. "haaa kechik nape?"abg lan terus je kenal bila budak tu kenalkan diri. kechik tu ketua asrama blok pompuan, mmg dia kecik sbb tu org panggil dia kechik. "Cik Lan..Nisa kena histeria ni..camne ni,"resah betul suara kechik bgtau abg lan kawan dia Nisa mraung2 tkena histeria malam2 camtu. Abg lan xla kenal pun bdk nama nisa tu, bdk asrama kan ramai. "Xpe, jap lagi sy pegi sana,"abg lan rilek je jawab sbb kalau warden pun berdebar lagi la budak kechik tu tak tentu arah dibuatnya.

Abg lan sampai di bilik Nisa tak lama lepas tu. Rumah warden xjauh pun ngan asrama tu, jalan kaki pun sampai, kalau naik kete xsempat masuk gear tiga pun kalau kita tak masukkan gear tu la. Kalau kita nak terus jalan ngan gear lima pun xde sape kisah. Ramai jugak la kawan2 Nisa duk pegang dan tenteramkan dia. Cantik budak nisa tu. Abg lan pergi dekat dengan nisa. mmg histeria betul, kalau sorang dua pegang da tpelanting kena humban ngan si nisa tu. macam kena rasuk camtu. Abg lan membaca beberapa ayat tapi xjadi apa2. "Keluar!!,"tiba2 abg lan jerkah kuat. budak2 yg pegang nisa tu pun takut dengar abg lan jerkah. Tapi nisa masih meracau2 garang. "Keluar, kalau tak aku bogelkan ko,"jerkah abg lan lagi. Entah mana abg lan dapat idea nak bogelkan antu xtau la, mungkin sbb nisa cantik kot. Tiba2 lepas abg lan ugut bogel, nisa menjadi lemah mcm antu da kluar camtu. Mungkin malu dibogelkan akhirnya nisa pulih dari histeria. Suasana asrama kembali pulih mcm biasa.

Dua malam lepas tu tiba2 kechik tepon abg lan lagi. Abg lan agak histeria jadi lagi la ni. Entah bdk mana plak kena. "Cik lan, nisa histeria lagi." Mmg betul agakan abg lan, tapi xsangka plak si nisa lagi yg kena, budak ni nampak wanita tanpa wajah ke apa. Abg lan segera bergegas ke asrama. Tidak mcm malam sebelum ni, kali ni nisa mcm mengamuk habis. puas jugak abg lan try mcm2 cara tapi tak menjadi. nisa tetap meracau garang cuba bebaskan diri dari dipegang kawan2 dia. "Aku tampar ko kalau ko tak keluar!!,"abg lan dah naik angin marah mau je dia tampor nisa tu kuat2 biar setan yg masuk dlm tubuh tu menggelepor sakit pipi. Entah setan atau nisa yg menggelepor xtau la. Entah camne tiba2 lepas abg lan ugut penampor tu nisa pulih dari histeria. power jugak penampor abg lan sampai antu pun takut.

Keesokan malamnya telepon abg lan berdering lagi. tapi bukan nombor kechik, nombor xde nama call abg lan. jadi abg lan rasa lega ingatkan nisa kena lagi. "Cik Lan..kechik kena histeria." Ahh sudah kechik pulak kena, slalu dia yg duk tepon, malam ni dia pulak kena. Histeria ni mmg camtu la sifat dia, lepas sorang-sorang kena serang pulih kejap je pastu kena plak. mmg idea histeria ni konon antara idea paling bijak jugak la yg antu setan guna nak menyakat manusia ni. kadang boley givap tu kalau tiap2 malam asyik kena histeria je, nak tgk drama kat tv pun xsenang camtu. karipap panas yang bini masak pun xsempat makan, last2 balik umah lepas ubat org histeria karipap dah abis dibedal anak2.

Kat bilik kechik beberapa org kawan tgh pegang dia kuat2. bdk sekecik kechik pun tak mampu seramai tu org pegang, tgk je kecik camtu bila time histeria abg lan pun boley dia lambung ke belakang. "Keluar, kalau tak kluar aku bogelkan ko,"jerkah abg lan cuba mengugut antu dalam bdn kechik sama mcm dia ubatkan nisa sebelum ni. Kechik langsung tak heran dgn ugutan bogel abg lan malah kechik mencengilkan mata dia yg merah kat abg lan tanda mau melawan. "Kluar!! Aku tampar kalau ko tak keluar,"abg lan skali lagi mengunakan ugutan kepoweran penamparnya moga2 antu tu takut dan kluar dari bdan kechik. Skali lagi kechik langsung xterkesan ngan ugutan biasa2 camtu. hebat tak padan ngan kecik. lepas puas mengugut abg lan akhirnya mati idea dan penat jadi keputusannya abg lan bawa kechik ke hospital mlm itu jugak.

Dengan bantuan dak2 asrama memegang kechik, kechik di bawa ke hospital. "Nape ni?"doktor tanya abg lan bila sampai di hospital. "Histeria,"jawab abg lan ringkas. "oooh xpe bawak masuk ke dalam,"rilek je doktor tu. pastu doktor tu ambik satu benda kecik di sapunya kat hidung si kechik. xlama lepas tu kechik pun sedar. "Saya kat mana ni Cik Lan?"kechik bengong2 xtahu nape dia ada kat hospital. "Xpayah tanya la kechik jom kita balik,"jawab abg lan lalu membawak balik kechik dan kawan2nya ke asrama. Selepas tu histeria nisa dan kechik tidak berulang dan merebak lagi.

Apa benda benda kecik yg doktor sapu kat idung tu? Abg lan sempat tanya doktor lepas kechik pulih dari histeria. "Smelling salt je,"jawab doktor. Smelling salt ni kira macam garam yang diubah suai (packing/dibotolkan) supaya senang dihidu. Asalnya smelling salt ni dibuat utk kegunaan ahli sukan bila ada atlet yang pengsan. Jika ada atlet pengsan just sapukan benda tu kat idung dia. xlama pastu dia sedar la. "Ramai ke org histeria dtg hospital ni,"tanya abg lan kat doktor. "Ramai jugak, kadang budak2 pompuan yg blaja jururawat tu sampai berbelas orang skali kena,"jawab doktor tu. "Ramainya pastu buat camne?"tanya abg lan lagi. "Sapu mnatang ni je la, xlama pastu sume sedar elok je." Rilek je doktor ubatkan org kena histeria.

Hebat jugak garam ni, mungkin sbb tu la org tua dulu2 tabur garam keliling rumah bila ada org kena rasuk hantu. bau garam tu memulihkan kekuatan. Sejak ari tu bila ada histeria je abg lan just ambik garam kat dapur umah lepas tu sapu kat idung org kena histeria. Elok je pulih xpayah nak mengugut bogel ke apa.

Cerita ini diceritakan sendiri oleh Abg Lan kepada aku. Aku mengolahnya menjadi ceritarakyat2u.


Klik like utk kongsi petua ni kat kawan2 korang ^^

8 comments:

Raden said...

garam je ke..hekeleh...senang gile!
haha


riak plak aku nie..kang..haa

Eric said...

smelling salt bukan garam yang buat masak la. tu garam special yang ada bau menusuk hidung baeekk punye tusuk.. hahaha

Anonymous said...



http://wegreencoffeebeanextract.net/ You will use both hands to toss the rope over your head and back down to your feet. Once it reaches this area you will need to jump over it. What are hunger hormones? [url=http://wegreencoffeebeanextract.net/]http://aurorawigg.soup.io[/url] Lipotropic Injections MIC shotsAmino acid injections, either combined with B12 or in a separate injection are a cocktail called MIC. Resveratrol, Nature's Natural Defense Resveratrol is a natural bioactive chemical which is found in the skins of red grapes, peanuts and cocoa. Resveratrol works directly at the cellular level, influencing the fitness of your fat. Research shows that this amazing nutrient controls genes which are responsible for human ageing, and inhibits the formation of baby fat cells which go on to become mature tissue capable of storing fat. Less fat cells means the body has a lowered capacity to store fat and is more conditioned to burn those calories as energy. From the low- calorie, grapefruit diet, low "" fat and other fad diets out there, you have tried one or all of them but you can"t seem to stick to them. You may have lost a few pounds and for that reason you have tried so hard to continue the program but once you hit a plateau, you give up. You are stuck at your current weight and you have done everything. Caffeine, for example, may also act as an appetite stimulant, which could negate any weight loss achieved through its temporary metabolic boos. Many of the stimulants in supposedly metabolism-boosting diet pills are not safe for everyone, and may exacerbate existing health conditions. You should always consult your own doctor for individualized medical advice before making dietary changes or taking diet pills. Increasing obesity is one of the major problems of today's generation. Not only the adults or teenagers but this problem of increasing weight is flowing among the infants and small children also. http://wegreencoffeebeanextract.net/

Eat Healthy, andExercise. Hypoglycemia can be caused by not getting enough to eat. If you severely restrict your caloric intake, you are not getting enough nutrients in your blood stream. This can worsen if you participate in rigorous workout activity that can use up your energy supplies much faster. If you are diabetic and are on a diet that restricts carbohydrates and sugar, you may also experience hypoglycemia. If you take insulin to manage your diabetes, you may find drops in your blood glucose levels, resulting in low blood sugar symptoms. [url=http://wegreencoffeebeanextract.net/]http://domingusroom.beeplog.com[/url] The Bodymax 1200 CA programmable treadmill comes with 6 built in programmes that mimic walking in a variety of terrains. There's also a wireless heart rate receiver. This ensures that you're exercising in the proper heart rate range to meet your specific fitness goals. The treadmill has a simple folding mechanism with wheels that make it quite easy to move. One feature we like a lot is the "soft drop" that helps prevent excessive wear and tear on the machine. They've really gotten it right with this treadmill: the speed and incline adjustment buttons are located within easy reach on the handlebars. Slowly and steadily with the weight loss, combined with exercise, is the key. A sensible weight loss is one of around 1-2lbs a week, by following a healthy diet, not a starvation one. The weight is definitely more likely to stay off as well if a healthy eating style is adopted.

Anonymous said...

Hеllo there! Would you minԁ if І shaгe your blog ωіth my facebоok gгοup?

There's a lot of folks that I think would really enjoy your content. Please let me know. Thank you

Here is my web page - effective weight loss
my web site - hcg diet protocol

Anonymous said...

I gо to see еveryday ѕome ωebsіtes anԁ blogs to read aгticles or revіews,
howеver this web ѕіte presеnts quality bаѕed articleѕ.



Also visіt my site :: pregnancy hormone hcg

Anonymous said...

οbνiously likе your wеb site but
you neeԁ tο check the spelling on quіte
a few of your posts. A number of thеm are гife with spelling issues
anԁ I find it verу troublеsome to tell thе rеality then again I'll certainly come again again.

My web blog :: hcg diet phase 1

Sulaiman Daud said...

Best sangat cerita ni.. Buatkan saya nak baca tiap hari..
Tumpang Iklan
Abang..seronoknya..
Nak lagi..boleh?
>>>Enlargexl:Besarkan Zakar <<<

Amira Zura said...

Salam admin. Tumpang Iklan:-

Sayangi dan hargai suami anda. Jangan biarkan suami cari lain atau makan luar.
Ikuti blog kami untuk promosi istimewa sekarang.
Hanya untuk 10 pelanggan terawal.
Wanita cantik bermula dari diri :)

[BESARKAN BUAH DADA, BESARKAN PUNGGUNG, RAWAT KEPUTIHAN,KETATKAN FARAJ, KEMBALI DARA]

kongsi link ke blog anda di sini